VREME-SLO.SI

Vremenske napovedi in novice iz Slovenije in sveta!

Čet04242014

Last update07:16:58 PM

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Foto dneva: Trenutki pred sončnim vzhodom (10.7.2013)

Foto dneva: Trenutki pred sončnim vzhodom (10.7.2013)

Trenutki pred sončnim vzhodom v Portugalskem Monsarazu.

FOTO: Lepote Ameriškega

FOTO: Lepote Ameriškega "Northwesta"

Ameriški "Northwest" ponuja veliko prekrasnih motivov matere narave. Te kraje imajo fotografi zelo radi, saj lahko posnamejo odlične fotografije narave, sončnih zahodov, gora, nočnega neba in...

VIDEO: Pravljično

VIDEO: Pravljično "morje megle" v San Franciscu

San Francisco je znan po precej meglenem vremenu, ki je prikazano tudi na mnogih razglednicah in fotografijah. Fotograf Simon Christen je izdal svoj video, ki ga je zaključil po dveh letih...

FOTO: Osupljive nočne fotografije Zemlje

FOTO: Osupljive nočne fotografije Zemlje

NASA je objavila več kot 100 dih jemajočih fotografij Zemlje ponoči, ki so bile posnete iz satelitov Mednarodne vesoljske postaje. Nočne slike lahko prinesejo dragocene informacije za...

 • Foto dneva: Trenutki pred sončnim vzhodom (10.7.2013)

  Foto dneva: Trenutki pred sončnim vzhodom (10.7.2013)

 • Žužemberški grad nad Krko (9.7.2013)

  Žužemberški grad nad Krko (9.7.2013)

 • FOTO: Lepote Ameriškega

  FOTO: Lepote Ameriškega "Northwesta"

 • Foto dneva: Fotogenični Mammatusi (8.7.2013)

  Foto dneva: Fotogenični Mammatusi (8.7.2013)

 • Foto dneva: Škocjanske jame (7.7.2013)

  Foto dneva: Škocjanske jame (7.7.2013)

 • VIDEO: Pravljično

  VIDEO: Pravljično "morje megle" v San Franciscu

 • Foto dneva: Phillip Island - Avstralija (6.7.2013)

  Foto dneva: Phillip Island - Avstralija (6.7.2013)

 • FOTO: Osupljive nočne fotografije Zemlje

  FOTO: Osupljive nočne fotografije Zemlje

Vremenska napoved za prihodnje dni

Po dolgotrajnem obdobju hladnega in nestanovitnega vremena nas je v zadnjem tednu le obiskala prava pomlad. Vreme se je ustalilo, temperature so se marsikje že dvignile nad 20 stopinj C, v prihodnjih treh dneh pa bo marsikje še nekoliko topleje.
Nad večjim delom Evrope se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. Nad Atlantikom in zahodno Evropo pa se nahaja ciklon, ki se bo v prihodnjih dneh pomikal proti severovzhodu. Taka postavitev vremenskih sistemov srednji in južni Evropi prinaša čedalje toplejši zrak. Nad našimi kraji se bo najtoplejši zrak zadrževal v četrtek, v petek pa bomo na zahodu že čutili vpliv bližajoče se hladne fronte. Nad severnim Sredozemljem bo že v petek nastalo plitvo ciklonsko območje, ki bo zadržalo najhladnejši zrak stran od naših krajev.
Jutri bo sprva na nebu še precej oblačnosti. Predvsem na severu so možne posamezne plohe. Ta oblačnost se bo popoldne postopoma umikala, najkasneje na vzhodu države. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 3 stopinje C, najvišje dnevne pa od 20 do 23, na Goriškem in v zaledju slovenske obale tudi do okoli 25 stopinj C.
V četrtek bo večinoma jasno. Le izjemoma lahko v gorskem svetu nastane kakšna ploha. Popoldne bo še nekoliko topleje s temperaturami večinoma med 22 in 25 stopinj C.
V petek se bo oblačnost postopoma povečevala. Predvsem na severozahodu se bodo popoldne že pojavljale prve padavine, predvsem kot plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24 stopinj C.
Za vikend kaže na večinoma oblačno vreme z občasnimi manjšimi padavinami. Hladneje bo s temperaturami do okoli 15 stopinj C. Z začetkom prihodnjega tedna bo spet nekoliko topleje, vendar brez popoldanskih ploh ali neviht verjetno ne bo šlo.

Na spletni strani Vreme-Slo.si uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.